Att göra i Side

Side är egentligen en gammal fiskeby flankerat av två stora vikar med fantastiska stränder. Längs den västra stranden ligger det många hotell och restauranger. Den andra stora stranden, som ligger på östra sidan har flera strandbarer och restauranger med servering och solstolar. 
Stadens centrum kallas av många antik-Side. Det mesta händer kring huvudgatan och de flesta butiker har öppet redan tidigt på morgonen och slår igen sent på natten. På kvällarna stänger man av all biltrafik i den gamla delen av Side och teaterns fasadbelysning tänds. Det blir full fart på folklivet och de trevliga restaurangerna fylls med middagsgäster.

Att göra i Side - Full fart på huvudgatan
Att göra i Side - Full fart på huvudgatan

Sevärdheter i Side

I och omkring Side finns storslagna ruiner från antiken och Turkiets historia. 
Amfiteatern är den mest uppseendeväckande sevärdheten i Side och amfitea­tern ligger i början av Gamla stan det gåt bara inte att missa den. Denna kolossala byggnad rymmer över 15 000 åskådare och den byggdes på 20-talet e.Kr. när romarna regerade i Side.
Apollotemplet är också en stor sevärdhet i Side. Templet står öster om Sides hamn. Det är en väldigt mäktig syn att komma fram till denna ruinplats där det ligger fallna marmorvita rui­ner och templet i alla dess vinklar.

Sevärdheter i Side - Apollotemplet
Sevärdheter i Side - Apollotemplet

Shopping i Side

I Side finns allt som du önskar handla som turist - kryddor, billiga märkeskläder, teknikprylar, mattor och mycket annat. Det som är unikt med Side är att det är så lugnt och harmoniskt, man känner direkt när man anländer med bussen från flygplatsen hur fridfullt det är här, samtidigt som man möts av doften av den goda turkiska maten. Atmosfären är betydligt mycket mer gemytlig i Side än på andra större turistorter i Turkiet.

Shopping i Side
Shopping i Side